Kako jesti zimi i ne udebljati se: korisni savjeti nutricionista

Tijekom jesensko-zimskog razdoblja mnogi se suočavaju s činjenicom da dobivaju višak kilograma.

Ako se ne želite suočiti s takvim problemom, morate pratiti kvalitetu proizvoda kako biste dobili sve potrebne elemente i ne prejedali se.

O tome je detaljnije govorila nutricionistica Anna Goncharova, prenosi Pravda.Ru.

Stručnjak je preporučio da se doručak ne preskače. Topla jela od svježeg sira i jaja donijet će koristi.

Zalijepiti
Fotografija: Pixabay

Bogate juhe prikladne su za jelovnik za ručak. Ako jelovniku želite dodati glavna jela, bolje je odabrati ribu, perad ili meso.

Ne zaboravite na dobrobiti sezonskih kiselih krastavaca.

Govorimo o kiselom kupusu, kiselim jabukama i tako dalje.

Stručnjak je podsjetio da je važno zapamtiti umjerenost i ne prejedati se, morate pratiti broj kalorija. Prema liječniku, porcije bi trebale biti “jedna čaša”.

Goncharova je primijetila da zimski jelovnik može uključivati ​​tople napitke od prirodnih sastojaka. Pomažu u zaštiti tijela od bolesti, a također se smatraju niskokaloričnima.

Na primjer, možete napraviti čajeve na bazi bobičastog voća, bilja i začina. Voćni napitci od brusnice i brusnice također će biti korisni.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki