Tijekom jesensko-zimskog razdoblja mnogi se suočavaju s činjenicom da dobivaju višak kilograma.
Ako se ne želite suočiti s takvim problemom, morate pratiti kvalitetu proizvoda kako biste dobili sve potrebne elemente i ne prejedali se.
O tome je detaljnije govorila nutricionistica Anna Goncharova, prenosi Pravda.Ru.
Stručnjak je preporučio da se doručak ne preskače. Topla jela od svježeg sira i jaja donijet će koristi.
Bogate juhe prikladne su za jelovnik za ručak. Ako jelovniku želite dodati glavna jela, bolje je odabrati ribu, perad ili meso.
Ne zaboravite na dobrobiti sezonskih kiselih krastavaca.
Govorimo o kiselom kupusu, kiselim jabukama i tako dalje.
Stručnjak je podsjetio da je važno zapamtiti umjerenost i ne prejedati se, morate pratiti broj kalorija. Prema liječniku, porcije bi trebale biti “jedna čaša”.
Goncharova je primijetila da zimski jelovnik može uključivati tople napitke od prirodnih sastojaka. Pomažu u zaštiti tijela od bolesti, a također se smatraju niskokaloričnima.
Na primjer, možete napraviti čajeve na bazi bobičastog voća, bilja i začina. Voćni napitci od brusnice i brusnice također će biti korisni.