Kako pravilno jesti kaki: ideje koje će vam se svidjeti

Kakiji su dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina A i C te kalija. Također sadrži veliku količinu antioksidansa.

Njegova konzumacija povoljno utječe na regulaciju razine šećera u krvi, sprječava zatvor i poboljšava stanje kože. Osim toga, vjeruje se da kaki jača imunološki sustav.

Kako odabrati zrele kaki i kako ih čuvati

Hurma ima narančastu koru i blago mekano meso okruženo tankom korom. Ako je plod tvrd, znači da još nije zreo. U takvoj situaciji bolje je pričekati nekoliko dana s korištenjem, čuvajući ga na sobnoj temperaturi.

Kad hurmašice sazriju, mogu se čuvati u hladnjaku do dva tjedna. Kakije treba staviti u plastičnu vrećicu ili posudu s otvorima za ventilaciju.

Dragun
Fotografija: © Belnovosti

Hurmice je potrebno redovito provjeravati jer vrlo brzo mogu postati prezrele. Kada kaki dosegne željenu zrelost, odmah ga pojedite ili upotrijebite u receptu.

Kako pravilno jesti dragun

Kakiji su ukusna i hranjiva poslastica u kojoj se može uživati ​​na mnogo načina. Ovo voće se može jesti svježe ili sušeno.

Najpopularniji način jesti hurmašice je da ih jednostavno prerežete na pola i uživate u mekom, mesnatom nadjevu.

Kožica ploda je jestiva, ali može biti prilično trpka. Najbolji način da pripremite voće za jelo sirovo je da odrežete vrh i donji dio voća i zatim ga narežete na tanke ploške. Ako je kaki sušen, prvo ćete morati ukloniti koru. Hurmaš narežite na tanke ploške i stavite u pleh. Osušeno voće čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi na hladnom i tamnom mjestu.

Komadiće kakija možete dodati u salate ili ih koristiti kao zdrav dodatak jogurtu ili žitaricama za doručak.

Možete napraviti puding, džem, muffine, kruh, smoothije, voćne salate ili kolače. Hurmice su ukusan način da svojoj svakodnevnoj prehrani dodate dodatne hranjive tvari.

Ranije smo vam rekli što učiniti s potamnjelim bananama.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki