Kako prilagoditi mediteransku prehranu našim uvjetima: izgubiti težinu na pristupačnim i jeftinim proizvodima

Mediteranska prehrana temelji se na namirnicama i načinima pripreme koji su karakteristični za zemlje koje se nalaze uz Sredozemno more, odnosno Italiju, Grčku, Španjolsku i Francusku.

Ovakav način prehrane ima brojne prednosti, a na pamet pada samo jedan nedostatak – skupoća dijete zbog obilja morskih plodova.

No, prehrana se može prilagoditi našim uvjetima. Glavno je sačuvati njegova temeljna načela.

1. Neka na vašem stolu bude puno povrća i voća – ne nužno “prekomorskog”, poslužit će i domaće: kupus, cikla, mrkva, jabuke, kruške itd.

2. Uključite ribu u svoju prehranu – njezine dostupne vrste: oslić, pollock, plava bjelica itd.

Kupus
Fotografija: © Belnovosti

3. Zamijenite maslinovo ulje suncokretovim ili lanenim uljem – oni također sadrže zdrave masti.

4. Plodovi mora nisu jedini izvor proteina. Da biste dobili pravu količinu, možete jesti, primjerice, mahunarke i orašaste plodove.

5. Prednost dajte proizvodima od cjelovitih žitarica: kruhu od cjelovitih žitarica i žitaricama – heljda, zob i ječam.

6. Konzumirajte meso umjereno, birajući pristupačnu sortu, na primjer, piletinu.

7. Kuhajte obroke kod kuće koristeći jednostavne, prirodne sastojke kako biste smanjili količinu prerađene hrane u svojoj prehrani.

Ranije smo vam rekli koju hranu ne biste trebali jesti popodne ako imate problema sa spavanjem.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki