Zagreba Lajfhaki

Kako učiniti da nešto zdravo bude dobrog okusa: evo što dodati zobenoj kaši

Zobene pahuljice odavno su čvrsto povezane s pravilnom prehranom.

No, unatoč svim korisnim svojstvima koje ovo jelo ima, također se smatra bljutavim i monotonim.

Srećom, postoji nekoliko načina koji će ne samo povećati nutritivnu vrijednost, već ga učiniti i mnogo privlačnijim okusnim pupoljcima.

Med umjesto šećera

Prirodni zaslađivač poput meda dat će kaši ugodan slatki okus, a u njen sastav dodati i korisne mikroelemente i antioksidanse.

Kako med ne biste dodatno termički obradili, dodajte ga u već pripremljenu kašu kada se malo ohladi.

Fotografija: Pixabay

Kokosovo mlijeko

Kokosovo mlijeko daje zobenoj kaši egzotičan okus i kremastu teksturu. A s obzirom na činjenicu da proizvod ima prirodnu slatkoću, također možete “uštedjeti” na šećeru.

Želite da vaš tanjur još više miriše na kokos? Probajte kašu posuti kokosovim listićima i u nju staviti komadić kokosovog ulja.

Orašasti plodovi i kandirano voće

Orašasti plodovi izvrstan su izvor proteina, zdravih masnoća i vitamina, dok kandirano voće daje prirodnu slatkoću i dodane hranjive tvari.

Prije dodavanja orašastih plodova i kandiranog voća u kašu, preporuča se namočiti ih u vodi, a zatim osušiti.

Banane

Banane su idealan dodatak zobenim pahuljicama koje između ostalog opskrbljuju kalijem, vitaminom B6 i dijetalnim vlaknima.

Banane možete narezati na tanke ploške i staviti na gotovu kašu ili ih tijekom kuhanja zgnječiti i pomiješati sa zobenim pahuljicama radi ujednačenije konzistencije.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version