Kad kupujete povrtnu papriku uopće ne obraćate pažnju na boju ploda?
Uzalud, jer ovaj trenutak je vrlo važan.
Ispostavilo se da boja određuje koliko je povrće zdravo.
Tada će mnogi gurmani vjerojatno imati pitanje: “Koje su paprike zdravije – žute, zelene ili crvene?”
Ne postoji jasan odgovor na ovo pitanje. Činjenica je da svaka varijanta popularnog vrtnog usjeva ima svoje prednosti.
Kupac koji bira papriku mora uzeti u obzir karakteristike svog tijela.
Prednosti žute paprike
Ovu sortu povrća karakterizira visok sadržaj spoja zvanog rutin.
Osim toga, žuta paprika je dobar izvor kalija i fosfora.
Sve to čini proizvod vrlo korisnim za osobe koje imaju problema s kardiovaskularnim sustavom.
Prednosti zelene paprike
A konzumacija ovog povrća smanjuje rizik od raka.
Prednosti crvene paprike
Ovu bi papriku u svoju prehranu trebali uvrstiti oni ljudi koji žele ojačati imunološki sustav, poboljšati stanje kože, ojačati kosti i poboljšati vid.
Činjenica je da je povrće odličan izvor vitamina A.