Preporuča se uključiti fermentirane mliječne proizvode u prehranu. Osim kefira, kiselog vrhnja i drugih proizvoda, to je i sir.
Sadrži puno korisnih tvari i mikroelemenata. Ali postoje vrste sireva koje su posebno korisne za ljudski organizam.
Doznajmo koja se vrsta sira smatra najzdravijom.
Domaći sir
Domaći ili seoski sir odlično se slaže sa slanim i slatkim jelima.
Međutim, na 100 grama proizvoda nalazi se 213 kalorija, kao i proteini (17,3 g), masti (15,2 g) i ugljikohidrati (3 g).
Parmezan
Ovdje praktički nema laktoze. Stoga je sir pogodan za osobe s intolerancijom na laktozu.
Ali u isto vrijeme nije niži od svojih konkurenata u pogledu količine proteina, kalcija i drugih hranjivih tvari.
Feta
Ovaj proizvod se temelji na kozjem ili ovčjem mlijeku, koji sadrži puno vitamina B i drugih korisnih tvari.
Ova okolnost čini feta sir hranjivim i vrlo zdravim za ljude.