Zagreba Lajfhaki

Koja se vrsta sira smatra najzdravijom: više nije tajna

Preporuča se uključiti fermentirane mliječne proizvode u prehranu. Osim kefira, kiselog vrhnja i drugih proizvoda, to je i sir.

Sadrži puno korisnih tvari i mikroelemenata. Ali postoje vrste sireva koje su posebno korisne za ljudski organizam.

Doznajmo koja se vrsta sira smatra najzdravijom.

Domaći sir

Domaći ili seoski sir odlično se slaže sa slanim i slatkim jelima.

Međutim, na 100 grama proizvoda nalazi se 213 kalorija, kao i proteini (17,3 g), masti (15,2 g) i ugljikohidrati (3 g).

Fotografija: © Belnovosti

Parmezan

Ovdje praktički nema laktoze. Stoga je sir pogodan za osobe s intolerancijom na laktozu.

Ali u isto vrijeme nije niži od svojih konkurenata u pogledu količine proteina, kalcija i drugih hranjivih tvari.

Feta

Ovaj proizvod se temelji na kozjem ili ovčjem mlijeku, koji sadrži puno vitamina B i drugih korisnih tvari.

Ova okolnost čini feta sir hranjivim i vrlo zdravim za ljude.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version