Koja su jaja zdravija – tvrdo kuhana ili meko kuhana? Točan odgovor mnoge će iznenaditi

Neki gurmani vole tvrdo kuhana jaja.

Drugi ljubitelji hrane uvjereni su da su meko kuhana jaja mnogo ukusnija.

Osim toga, takvi se ljudi dive konzistenciji jela: bjelanjak je nježan, a žumanjak razmaziv.

No, o ukusima nema smisla raspravljati. Ali vrijedi nagađati koja je opcija hrane zdravija.

Kako skuhati jaja da budu što zdravija

Ako vam je cilj sačuvati maksimalnu količinu hranjivih tvari u jelu, nemojte jaja kuhati predugo.

jaja
Fotografija: © Belnovosti

Obrada proizvoda u kipućoj vodi ne smije trajati duže od pet minuta.

Drugim riječima, trebate nabaviti meko kuhana jaja.

U ovoj verziji jela, protein je u stanju u kojem se dobro apsorbira.

Osim toga, kratko vrijeme kuhanja jamstvo je da će temperaturna destrukcija aminokiselina biti minimalna.

Međutim, zdrava su i tvrdo kuhana jaja. Stoga nemojte odbiti ovo jelo ako vam se stvarno sviđa.

Ali imajte na umu: ovo će jelo sadržavati nešto manje hranjivih tvari od meko kuhanih jaja.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki