Neki gurmani vole tvrdo kuhana jaja.
Drugi ljubitelji hrane uvjereni su da su meko kuhana jaja mnogo ukusnija.
Osim toga, takvi se ljudi dive konzistenciji jela: bjelanjak je nježan, a žumanjak razmaziv.
No, o ukusima nema smisla raspravljati. Ali vrijedi nagađati koja je opcija hrane zdravija.
Kako skuhati jaja da budu što zdravija
Ako vam je cilj sačuvati maksimalnu količinu hranjivih tvari u jelu, nemojte jaja kuhati predugo.
Obrada proizvoda u kipućoj vodi ne smije trajati duže od pet minuta.
Drugim riječima, trebate nabaviti meko kuhana jaja.
U ovoj verziji jela, protein je u stanju u kojem se dobro apsorbira.
Osim toga, kratko vrijeme kuhanja jamstvo je da će temperaturna destrukcija aminokiselina biti minimalna.
Međutim, zdrava su i tvrdo kuhana jaja. Stoga nemojte odbiti ovo jelo ako vam se stvarno sviđa.
Ali imajte na umu: ovo će jelo sadržavati nešto manje hranjivih tvari od meko kuhanih jaja.