Zagreba Lajfhaki

Koje krastavce je zdravije jesti: svježe ili slane – i jeste li sigurni u svoj odgovor?

Mnogi ljudi smatraju kisele krastavce štetnim proizvodom i jedu samo svježe.

Međutim, stručnjaci za prehranu kažu da kiseli krastavci mogu biti i korisni.

Koji su krastavci zdraviji: svježi ili slani?

Kiseli krastavci imaju mnogo više kontraindikacija od svježih, ali imaju i mnoga korisna svojstva.

Neki nutricionisti čak su uvjereni da su kiseli krastavci zdraviji od svježih jer su zasićeni probioticima.

Poboljšavaju crijevnu mikrofloru, normaliziraju probavu, povećavaju apsorpciju vitamina i jačaju imunološki sustav.

Fotografija: © Belnovosti

Osim toga, konzumacija kiselih krastavaca pomaže u uspostavljanju ravnoteže elektrolita, potiče eliminaciju toksina, normalizira hormonalne razine i metabolizam, smanjuje razinu kolesterola i poboljšava stanje krvnih žila.

Već smo vam rekli da ne biste trebali jesti ni piti po vrućem vremenu.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version