Zagreba Lajfhaki

Koje kulinarske navike mogu zdravu hranu pretvoriti u nezdravu: mišljenje nutricionista

Ponekad svu domaću hranu pogrešno smatramo zdravom i zdravom, iako to nije uvijek točno.

Činjenica je da i sami činimo greške koje značajno smanjuju kvalitetu hrane.

Koje kuharske navike trebate imati na umu?

Upotreba šećera čak i pri pripremi glavnih jela

Postoji mišljenje da šećer može svako jelo učiniti ukusnijim, što je i istina. Međutim, mi već konzumiramo previše šećera tijekom dana.

Također povećava sadržaj kalorija u bilo kojem jelu.

Pretjerano prženje

Mnogi ljudi pripremaju bilo koje jelo na način da se mora stvoriti korica. Ovo je najukusniji i najnezdraviji dio svake hrane.

Fotografija: © Belnovosti

Upravo će u kori biti koncentrirane kancerogene tvari.

Zlouporaba ćevapa

Ljeti mnogi ljudi žele izaći na otvoreno i sjesti na roštilj. Ovo jelo samo po sebi vrlo je štetno. Kombinirate li ćevape s alkoholom i majonezom, dobit ćete izuzetno štetnu “zabavu” za organizam.

Sol

Stručnjaci napominju da gotovo svi konzumiraju previše soli, što povećava rizik od razvoja mnogih bolesti.

Stoga kontrolirajte količinu soli u prehrani.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version