Ponekad svu domaću hranu pogrešno smatramo zdravom i zdravom, iako to nije uvijek točno.
Činjenica je da i sami činimo greške koje značajno smanjuju kvalitetu hrane.
Koje kuharske navike trebate imati na umu?
Upotreba šećera čak i pri pripremi glavnih jela
Postoji mišljenje da šećer može svako jelo učiniti ukusnijim, što je i istina. Međutim, mi već konzumiramo previše šećera tijekom dana.
Također povećava sadržaj kalorija u bilo kojem jelu.
Pretjerano prženje
Mnogi ljudi pripremaju bilo koje jelo na način da se mora stvoriti korica. Ovo je najukusniji i najnezdraviji dio svake hrane.
Upravo će u kori biti koncentrirane kancerogene tvari.
Zlouporaba ćevapa
Ljeti mnogi ljudi žele izaći na otvoreno i sjesti na roštilj. Ovo jelo samo po sebi vrlo je štetno. Kombinirate li ćevape s alkoholom i majonezom, dobit ćete izuzetno štetnu “zabavu” za organizam.
Sol
Stručnjaci napominju da gotovo svi konzumiraju previše soli, što povećava rizik od razvoja mnogih bolesti.
Stoga kontrolirajte količinu soli u prehrani.