Zagreba Lajfhaki

Koje namirnice štite od raka: svakako ih uvrstite u prehranu

Prehrambene navike mogu potaknuti razvoj kroničnih bolesti i jednako dobro zaštititi od njih.

Nutricionisti su nam rekli koji će prehrambeni proizvodi pomoći smanjiti broj posjeta klinici, pa čak i zaštititi od raka.

Nutricionistica Oksana Skitalinskaja o tome govori na svom osobnom profilu na društvenoj mreži, piše Kursor.

Što možete jesti

1. Na prvom mjestu u zdravoj prehrani treba biti povrće, mahunarke, povrće iz skupine cruciferasa, gljive i bobičasto voće.

Bogate su vlaknima, vitaminima i nutrijentima koji smanjuju rizik od upala i pomažu u čišćenju organizma od kancerogenih tvari.

Fotografija: © Belnovosti

2. Jedite orašaste plodove, sjemenke, masnu ribu i uključite biljno ulje u prehranu (do 2 žlice dnevno).

3. Čak i neslana smrznuta mast može koristiti tijelu, ali ne dimljena ili pržena.

4. Preporuča se mediteranska prehrana.

5. Kako bi se spriječila onkologija, preporuča se jesti više kuhane, pirjane ili pečene hrane.

Što ne jesti

1. Potrebno je ograničiti konzumaciju crvenog mesa i visokoprerađene hrane (kobasice, kobasice, slanina). Uzrokuju razvoj raka želuca i crijeva.

2. Važno je smanjiti konzumaciju alkohola, što dovodi do razvoja raka usne šupljine, grkljana, jednjaka, jetre i dojke.

3. Izbacite trans masti, zasićene masti i prehrambene aditive. U velikim količinama su štetni, a mogu izazvati i rak.

Exit mobile version