Zimi morate posebno paziti na svoje zdravlje.
Ipak, u takvom razdoblju tijelo ozbiljno pati od nedostatka dnevne svjetlosti, korisnih elemenata u prehrani i pada temperature.
Svoje stanje možete poboljšati pravilnom prehranom.
Stručnjaci Rospotrebnadzora rekli su nam koji bi proizvodi trebali biti na idealnom zimskom jelovniku.
Lenta.ru piše detaljnije.
Kao što su primijetili liječnici, trebate jesti dragun i citrusno voće. Smanjuju vjerojatnost prehlade. Ipak, sadrže puno antioksidansa i askorbinske kiseline.
Osim toga, trebate jesti bundevu, koja je također bogata korisnim komponentama i vitaminima.
Češnjak i luk također bi trebali biti na uobičajenom jelovniku. Stvar je u tome što su ti proizvodi rekorderi u sadržaju antimikrobnih tvari.
Rospotrebnadzor je preporučio uključivanje avokada u prehranu. Ovo voće sprječava prerano starenje.
Ne zaboravite važnost proteina.
Morsku ribu i morske plodove treba češće jesti zimi kako bi se spriječile bolesti srca i krvožilnog sustava.
Dodajmo da su ranije stručnjaci govorili kako se hraniti zimi da se ne udebljate.