Zagreba Lajfhaki

Koje su opasnosti od konzerviranih krastavaca: definitivno ne biste trebali zlorabiti proizvod

Pripremanje zimnice odavno je postalo dobra tradicija među domaćicama koje se spremno spremaju zalihe pekmeza, kompota, soljenog i ukiseljenog povrća.

Istodobno, liječnici su protiv toga da se ljudi oslanjaju na konzervirano povrće – takva navika može negativno utjecati na njihovo zdravlje.

Prema riječima Oksane Galkine, nutricionistice Altai Oncology Center, tijekom konzerviranja voće gubi svoje inherentne prednosti i teško je otkriti vitamine i antioksidanse u njima.

Neki od korisnih tvari isparavaju kao rezultat toplinske obrade, dok drugi dio umire tijekom skladištenja.

Ovakav način skladištenja, poput konzerviranja, ne zaustavlja, već samo usporava proces truljenja, uvjeren je stručnjak.

Fotografija: © Belnovosti

Dodavanje soli, šećera, octa i začina ne čini konzerviranu hranu zdravijom.

Sol, koja je natrijev klorid, samo povećava vjerojatnost patologija srca i krvnih žila, a također negativno utječe na rad bubrega i može izazvati rak, točnije rak želuca.

U vezi s gore navedenim, liječnik preporučuje da se pobliže pogledaju korisnije vrste skladištenja hrane, uključujući sušenje, zamrzavanje, fermentaciju i sušenje.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version