Zagreba Lajfhaki

Koje su opasnosti tvorničkih proizvoda: komentar nutricionista

Prehrana mora biti pravilna i uravnotežena.

Uvijek treba birati prirodne proizvode koji ne štete tijelu.

Morate biti posebno oprezni pri odabiru tvornički proizvedenih proizvoda.

Ako jedete puno ove hrane, povećava se rizik od ozbiljnih zdravstvenih problema.

Fotografija: © Belnovosti

Prvenstveno je zahvaćen probavni sustav te srce i krvne žile.

Ovu je izjavu dala dr. Irina Nikulina tijekom intervjua za Gazeta.Ru.

Kao što je primijetio nutricionist, takvi proizvodi samo začepljuju tijelo.

Kao rezultat toga, osoba prima višak nezdravih masti, natrija i praznih kalorija, koji se nalaze u prerađenom mesu.

Ali nije samo takve hrane ono čega se morate odreći kako biste sačuvali svoje zdravlje.

Prema liječniku, štetni su i gotovi umaci, peciva, čips, gazirana pića i prerađene žitarice.

Sadrže pojačivače okusa, rafinirani šećer, bojila i druge štetne sastojke koji uzrokuju dijabetes, pretilost i druge probleme.

Exit mobile version