Zagreba Lajfhaki

Koji biljni izvori proteina mogu se dodati u prehranu: nutricionisti su nazvali najbolje opcije

Mnogi ljudi vjeruju da su samo životinjske bjelančevine probavljive i korisne za tijelo.

Ovo je pogrešno mišljenje.

Naprotiv, životinjske bjelančevine, koje su redovito prisutne u prehrani, štetne su za zdravlje i pridonose razvoju niza bolesti.

Na koje biljne izvore proteina treba obratiti pozornost?

Bilo koje žitarice

Razine proteina variraju ovisno o vrsti žitarica, ali u svakom obliku ima ih u dovoljnim količinama. Stoga bi žitarice i prilozi na bazi žitarica uvijek trebali biti u prehrani.

Mesni proizvodi biljnog podrijetla

U trgovinama za vegane i vegetarijance uvijek možete pronaći proizvode slične mesnim prerađevinama. Međutim, oni su napravljeni od biljnih materijala koristeći prirodne začine.

Fotografija: © Belnovosti

Sve vrste mahunarki

Ovo je izvrstan izvor proteina koji će biti koristan i za sportaše. Protein iz mahunarki tijelo savršeno apsorbira i donosi mnogo koristi.

Samo trebate pravilno pripremiti ovaj proizvod.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version