Zagreba Lajfhaki

Koji se kruh smatra najzdravijim: odgovor stručnjaka

Postoji mišljenje da se osoba koja želi izgubiti višak kilograma mora potpuno odreći kruha.

Nutricionisti ne preporučuju to ako nema kontraindikacija.

Ipak, takav proizvod sadrži važne mikroelemente koji pozitivno utječu na zdravlje i funkcioniranje unutarnjih organa.

Važno je zapamtiti da neće svaki kruh biti koristan. Primjerice, tijekom proizvodnje bijelog kruha sa zrna se uklanja zdrava ljuska.

Fotografija: © Belnovosti

Istovremeno, u crnom i raženom kruhu sačuvani su važni mikroelementi, prenosi osnmedia.ru.

Osim toga, crni kruh sadrži važnija vlakna, mangan.

Svaki proizvod sadrži šećer. Stručnjaci napominju da raženi kruh sadrži najmanje ovog elementa. Ali potonje se ne smije jesti ako imate gastritis ili peptički ulkus.

Sivi kruh se može nazvati zlatnom sredinom.

Što se tiče kvasca u proizvodnji kruha, njegov nedostatak ne čini proizvod zdravijim. Ovaj dodatak nema negativan učinak na tijelo ako je proizvod pravilno pripremljen.

Već smo pisali o tome kako pravilno čuvati kruh kako bi što duže ostao svjež.

Exit mobile version