Koji su krastavci zdraviji – svježi ili slani? Točan odgovor iznenadit će mnoge gurmane

Ljubitelji krastavaca dijele se u tri vrste.

Neki ljudi vole svježe voće. Drugi vole samo kisele krastavce.

Treći su pak spremni uživati ​​u obje vrste povrća.

Ali koja je sorta bolja u smislu koristi za tijelo?

Odlične vijesti za ljubitelje kiselih krastavaca: pokazalo se da su krastavci iz konzerve zdraviji od svježih!

krastavci
Fotografija: © Belnovosti

Zašto su kiseli krastavci bolji od svježih?

Tijekom razdoblja kiseljenja krastavci su zasićeni probioticima.

Kao rezultat toga, povrće postaje mnogo korisnije za gastrointestinalni trakt.

Stoga se kiseli krastavci, začudo, mogu nazvati zdravijima od svježih.

Međutim, potonji su inferiorni u odnosu na prve samo u sadržaju probiotika.

Sva ostala korisna svojstva su ista. Tako su svježi krastavci dobar izvor vitamina K, beta-karotena i vlakana.

Dakle, potpuno napuštanje svježih krastavaca u korist slanih nije sasvim ispravna akcija.

Konzumirajte svježe voće ako je moguće: tako ćete donijeti veliku korist svom tijelu.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki