Zagreba Lajfhaki

Koju hranu je zdravije jesti toplu, a koju hladnu: zapamtite jednom zauvijek

Neka jela treba jesti samo topla, kažu nutricionisti.

Mi vam otkrivamo što je zdravije jesti toplo, a što hladno.

Što jesti toplo, a što hladno?

Bolje je jesti meso, jaja, ribu i druge proteinske proizvode vruće, jer se bolje apsorbiraju.

Također je korisno jesti vruće mrkvu, kupus i rajčicu.

Toplinska obrada kupusa i mrkve poboljšava apsorpciju mikroelemenata i antioksidansa iz njih.

Fotografija: © Belnovosti

A kad se rajčice termički obrađuju, oslobađa se antioksidans likopen koji štiti stanice od oštećenja i smanjuje rizik od razvoja ateroskleroze.

Kuhani krumpir zdravije je jesti hladan. Škrob u ohlađenom krumpiru je stabilniji i sporije se razgrađuje, što smanjuje opterećenje gušterače.

Također se preporučuje konzumacija hladnog lisnatog zelenog povrća i lanenih sjemenki.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version