Mnogi ljudi su od djetinjstva navikli na pravilo da je juha jelo koje treba stalno biti uključeno u prehranu.
Ali je li potrebno pridržavati se ovog pravila kao odrasla osoba?
Odgovor na ovo pitanje dala je terapeutkinja Daria Utyumova.
Napomenula je da juhe treba jesti redovito.
Liječnik je naglasio da osoba koja nema akutne ili kronične gastrointestinalne bolesti treba jesti juhu dva do tri puta tjedno, piše Izvestija.
Utyumova je govorila o prednostima jela, dodajući da kuhano povrće zadržava svoja korisna svojstva, a također je naglasila da su juhe dobro probavljive i sadrže manje kalorija u usporedbi s jelima s prženom, pirjanom ili pečenom hranom.
Osim toga, stručnjak je naglasio da juhe treba pripremati na bazi povrća ili nemasnog mesa.
Ako želite zadovoljiti sebe i svoje ukućane mesnom juhom, onda je bolje ispustiti prvu vodu.