Riba mora biti u prehrani.
Preporučljivo ga je jesti do dva ili tri puta tjedno. U ovom slučaju možete dobiti maksimalnu korist.
Ovu je izjavu dala profesorica Alla Pogozheva u razgovoru s predstavnicima publikacije kp.ru.
Napomenula je da bi bakalar trebao biti uključen u jelovnik za one koji se ne žele udebljati, jer je bogat proteinima, a malo masti.
To može biti oslić, bakalar, pollock ili smuđ.
Ako želite dobiti dodatni izvor Omega-3 masnih kiselina, koje dobro utječu na stanje mozga, srca i imuniteta, onda trebate obratiti pozornost na masne sorte. Na primjer, za losos, sardine, skuše ili haringe.
Preporučljivo je kupiti svježu ribu. Sadrži više vitamina.
Što se tiče procesa kuhanja, stručnjak je preporučio pirjanje ribe ili pečenje u pećnici na niskim temperaturama. U ovom slučaju možete računati na maksimalnu korist od hrane.