Zimi je potrebno pomoći tijelu da se prilagodi kratkom dnevnom svjetlu i niskim temperaturama.
No stanje se može popraviti pravilnom prehranom.
Nutricionistica Alexandra Razarenova rekla nam je što treba uključiti u prehranu kako bismo izvukli maksimalnu korist i izbjegli prehlade.
Za Radio 1 podijelila je detalje.
Kako je stručnjak napomenuo, janjetinu treba jesti jer je izvrstan izvor proteina i zdravih masti. Meso je bolje peći ili pirjati.
Ne bi škodilo uključiti malu količinu svinjske masti u jelovnik. Sadrži korisne elemente koji štite dišne putove od infekcija. Ne biste trebali jesti više od 20 grama ovog proizvoda dnevno.
Stručnjak je također preporučio da obratite pozornost na ghee, koji je bogat vitaminima A i E.
Tijekom zimskih mjeseci preporučljivo je u prehranu dodati juhe od kostiju koje su vrlo probavljive i bogate kolagenom i mineralima.
Nutricionistica me podsjetila da ne smijem zaboraviti na voće i povrće.
Voće koje je bogato vitaminom C, na primjer, mandarine, limun ili paprika, bit će posebno korisno zimi.