Zagreba Lajfhaki

Liječnik je naveo namirnice koje biste trebali jesti zimi

Zimi je potrebno pomoći tijelu da se prilagodi kratkom dnevnom svjetlu i niskim temperaturama.

No stanje se može popraviti pravilnom prehranom.

Nutricionistica Alexandra Razarenova rekla nam je što treba uključiti u prehranu kako bismo izvukli maksimalnu korist i izbjegli prehlade.

Za Radio 1 podijelila je detalje.

Fotografija: © Belnovosti

Kako je stručnjak napomenuo, janjetinu treba jesti jer je izvrstan izvor proteina i zdravih masti. Meso je bolje peći ili pirjati.

Ne bi škodilo uključiti malu količinu svinjske masti u jelovnik. Sadrži korisne elemente koji štite dišne ​​putove od infekcija. Ne biste trebali jesti više od 20 grama ovog proizvoda dnevno.

Stručnjak je također preporučio da obratite pozornost na ghee, koji je bogat vitaminima A i E.

Tijekom zimskih mjeseci preporučljivo je u prehranu dodati juhe od kostiju koje su vrlo probavljive i bogate kolagenom i mineralima.

Nutricionistica me podsjetila da ne smijem zaboraviti na voće i povrće.

Voće koje je bogato vitaminom C, na primjer, mandarine, limun ili paprika, bit će posebno korisno zimi.

Exit mobile version