Alkohol u bilo kojoj količini negativno utječe na zdravlje.
Kombinirate li alkohol s neprikladnom hranom, lako možete pogoršati svoje stanje i izazvati jak mamurluk.
O tome je detaljnije govorio narkolog Daniil Petrov, piše Gazeta.Ru.
Kao što je stručnjak primijetio, ne biste trebali grickati alkoholna pića s pečenim proizvodima ili desertima.
Osim toga, tijekom gozbi stručnjak je pozvao ljude da izbjegavaju grickalice u obliku hrane koja fermentira.
U ovom slučaju govorimo o grožđu, dinjama i drugim proizvodima.
Činjenica je da će ovom kombinacijom sve tjelesne snage biti potrošene na preradu glukoze, a ne na neutralizaciju etanola.
Petrov je dodao da treba izbjegavati kombinacije sa začinjenom hranom koja iritira sluznicu.
Također je poželjno isključiti tešku i masnu hranu.
Prethodno je narkolog nazvao najbolje opcije za grickalice koje prate alkohol.