Narkolog je objasnio koju hranu ne treba kombinirati s alkoholom

Alkohol u bilo kojoj količini negativno utječe na zdravlje.

Kombinirate li alkohol s neprikladnom hranom, lako možete pogoršati svoje stanje i izazvati jak mamurluk.

O tome je detaljnije govorio narkolog Daniil Petrov, piše Gazeta.Ru.

Kao što je stručnjak primijetio, ne biste trebali grickati alkoholna pića s pečenim proizvodima ili desertima.

Vino
Fotografija: © Belnovosti

Osim toga, tijekom gozbi stručnjak je pozvao ljude da izbjegavaju grickalice u obliku hrane koja fermentira.

U ovom slučaju govorimo o grožđu, dinjama i drugim proizvodima.

Činjenica je da će ovom kombinacijom sve tjelesne snage biti potrošene na preradu glukoze, a ne na neutralizaciju etanola.

Petrov je dodao da treba izbjegavati kombinacije sa začinjenom hranom koja iritira sluznicu.

Također je poželjno isključiti tešku i masnu hranu.

Prethodno je narkolog nazvao najbolje opcije za grickalice koje prate alkohol.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki