Ne meso ili umaci: uz ovo biste trebali jesti tjesteninu – najzdravija opcija

Tjestenina se dobro slaže s mesom i masnijim umacima.

Ali odmah moramo naglasiti: govorimo o kombinaciji okusa.

Ali dobrobiti mješavine tjestenine, umaka i mesa su upitne.

Ako želite slijediti načela pravilne prehrane i težiti održavanju vitke figure, jedite tjesteninu s drugim dodacima.

S čime jesti tjesteninu za dobrobit tijela

Tjesteninu je najbolje jesti s povrćem.

tjestenina
Fotografija: © Belnovosti

Potonji su izvori vlakana, vitamina i mikroelemenata važnih za ljudsko tijelo.

Ovaj sastav čini biljne dodatke idealnom dopunom tjestenini.

Vrijedno je naglasiti da je udio ugljikohidrata u tjestenini visok. Zbog toga se proizvod polako apsorbira. Ali zahvaljujući povrću, apsorpcija je pojednostavljena i ubrzana.

Ostali korisni dodaci tjestenini

Ako ne želite lišiti tjesteninu njenih blagodati, ali u isto vrijeme nastojite da jelo bude uistinu ukusno i zadovoljavajuće, onda koristite šampinjone kao aditiv.

Potonji nadoknađuju nedostatak proteina i postaju izvor “dodatnih” vitamina.

Sličan rezultat može se postići dodavanjem plodova mora u tjesteninu.

Ako ipak ne možete zamisliti tjesteninu bez mesnih dodataka, odlučite se za piletinu.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki