Tjestenina se dobro slaže s mesom i masnijim umacima.
Ali odmah moramo naglasiti: govorimo o kombinaciji okusa.
Ali dobrobiti mješavine tjestenine, umaka i mesa su upitne.
Ako želite slijediti načela pravilne prehrane i težiti održavanju vitke figure, jedite tjesteninu s drugim dodacima.
S čime jesti tjesteninu za dobrobit tijela
Tjesteninu je najbolje jesti s povrćem.
Potonji su izvori vlakana, vitamina i mikroelemenata važnih za ljudsko tijelo.
Ovaj sastav čini biljne dodatke idealnom dopunom tjestenini.
Vrijedno je naglasiti da je udio ugljikohidrata u tjestenini visok. Zbog toga se proizvod polako apsorbira. Ali zahvaljujući povrću, apsorpcija je pojednostavljena i ubrzana.
Ostali korisni dodaci tjestenini
Ako ne želite lišiti tjesteninu njenih blagodati, ali u isto vrijeme nastojite da jelo bude uistinu ukusno i zadovoljavajuće, onda koristite šampinjone kao aditiv.
Potonji nadoknađuju nedostatak proteina i postaju izvor “dodatnih” vitamina.
Sličan rezultat može se postići dodavanjem plodova mora u tjesteninu.
Ako ipak ne možete zamisliti tjesteninu bez mesnih dodataka, odlučite se za piletinu.