Redovita konzumacija heljde može poboljšati vaše zdravlje, kažu stručnjaci.
Reći ćemo vam zašto morate uključiti ovaj proizvod u svoju prehranu.
Koje su prednosti heljde?
Heljda ima vrlo bogat i uravnotežen sastav; sadrži svih osam esencijalnih aminokiselina.
Heljda je također vodeća u sadržaju vitamina B, koji pomažu u ublažavanju stresa i nesanice.
Osim toga, heljda sadrži vitamine A, E i PP, kalcij, jod, magnezij, željezo, fosfor i bakar.
Heljda uklanja toksine iz tijela i smanjuje rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti.
Međutim, ova žitarica će biti korisna samo ako se pravilno konzumira.
Na primjer, neki ljudi imaju naviku dodavati šećer u heljdu. To se ne smije učiniti ni pod kojim okolnostima; to će smanjiti sva korisna svojstva heljde na ništa.
Provjereno od strane urednika