Zagreba Lajfhaki

Ne morate očekivati ​​nikakve koristi: jedna jednostavna navika u kuhanju heljde prihvatljiva je za 90% ljudi

Redovita konzumacija heljde može poboljšati vaše zdravlje, kažu stručnjaci.

Reći ćemo vam zašto morate uključiti ovaj proizvod u svoju prehranu.

Koje su prednosti heljde?

Heljda ima vrlo bogat i uravnotežen sastav; sadrži svih osam esencijalnih aminokiselina.

Heljda je također vodeća u sadržaju vitamina B, koji pomažu u ublažavanju stresa i nesanice.

Osim toga, heljda sadrži vitamine A, E i PP, kalcij, jod, magnezij, željezo, fosfor i bakar.

Fotografija: © Belnovosti

Heljda uklanja toksine iz tijela i smanjuje rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti.

Međutim, ova žitarica će biti korisna samo ako se pravilno konzumira.

Na primjer, neki ljudi imaju naviku dodavati šećer u heljdu. To se ne smije učiniti ni pod kojim okolnostima; to će smanjiti sva korisna svojstva heljde na ništa.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version