Volite prženu hranu, ali se ne želite udebljati i naštetiti svom zdravlju?
Čini se da u takvoj situaciji postoji samo jedan izlaz: potpuno napustiti svoja omiljena jela.
Zapravo, osoba koja pazi na svoju figuru može nastaviti kuhati hranu u tavi.
Ali postoji važan uvjet: morate prestati koristiti ulje – i biljno i maslac.
Trebate pržiti hranu u… juhi.
Idealna zamjena za ulje
Pripremite juhu od povrća unaprijed. Uostalom, to je tekućina koja će se morati koristiti tijekom prženja.
Prije nego što počnete toplinsku obradu određenog jela, u tavu ulijte nekoliko žlica juhe.
Zašto je ovo drugo bolje od maslaca? Odgovor je jednostavan: udio masnoće u temeljcu je dosta nizak, ali ipak dovoljan za normalno prženje hrane.
Hrana ne gori, dolazi do spremnosti bez ikakvih problema i ispada da je mnogo zdravija nego kod običnog prženja.
Koristite juhu od povrća umjesto ulja – i tada sva pržena jela koja napravite neće biti jako kalorična.