Zagreba Lajfhaki

Ne na ulju: u čemu pržiti hranu da jelo bude zdravije – neočekivana preporuka

Volite prženu hranu, ali se ne želite udebljati i naštetiti svom zdravlju?

Čini se da u takvoj situaciji postoji samo jedan izlaz: potpuno napustiti svoja omiljena jela.

Zapravo, osoba koja pazi na svoju figuru može nastaviti kuhati hranu u tavi.

Ali postoji važan uvjet: morate prestati koristiti ulje – i biljno i maslac.

Trebate pržiti hranu u… juhi.

Fotografija: © Belnovosti

Idealna zamjena za ulje

Pripremite juhu od povrća unaprijed. Uostalom, to je tekućina koja će se morati koristiti tijekom prženja.

Prije nego što počnete toplinsku obradu određenog jela, u tavu ulijte nekoliko žlica juhe.

Zašto je ovo drugo bolje od maslaca? Odgovor je jednostavan: udio masnoće u temeljcu je dosta nizak, ali ipak dovoljan za normalno prženje hrane.

Hrana ne gori, dolazi do spremnosti bez ikakvih problema i ispada da je mnogo zdravija nego kod običnog prženja.

Koristite juhu od povrća umjesto ulja – i tada sva pržena jela koja napravite neće biti jako kalorična.

Exit mobile version