Kao prilog prženoj ili pečenoj ribi uobičajeno je poslužiti kuhanu rižu ili pire krumpir.
Ali postoje i drugi proizvodi koji zajedno s ribom čine doista nezaboravnu kombinaciju.
Povrće
Povrće zaslužuje da bude spomenuto na prvom mjestu.
Odličan prilog ribi bile bi tikvice, patlidžan, kukuruz, šparoge, prokulice ili cvjetača, ali i mahune i grašak.
Povrće možete pirjati, peći ili pržiti uz miješanje na azijski način. Alternativno, od njih napravite pire ili salatu.
kus kus
Kus-kus je neutralnog okusa, što znači da se dobro slaže s morskom ili riječnom ribom.
Još jedna prednost ovog priloga je što se jednostavno priprema – ne morate ga ni kuhati, već jednostavno poparite kipućom vodom.
Bulgur
Još jedna vrsta pšenične žitarice koja ima ugodan orašasti okus. Kao i navedene opcije, bulgur se dobro slaže s ribom.
A zajedno sa svježim povrćem poput rajčice, paprike, zelene salate i špinata, dobivate savršenu kombinaciju okusa.