Zagreba Lajfhaki

Ne više od dva puta tjedno, 15-20 grama: što će se dogoditi s krvlju i krvnim žilama ako ima svinjske masti

Mnogi ljudi vole svinjsku mast. Ovaj proizvod ima ne samo atraktivan okus, već i dobrobit za tijelo.

Međutim, ima i određene negativne zdravstvene čimbenike. Bolje ih je ne zanemariti.

Što se tiče dobrobiti, svinjska mast ima dobar učinak na probavu i hormonalne razine, piše Rossiyskaya Gazeta, pozivajući se na toksikologa, profesora Mihaila Kutušova.

Druga stvar je da svinjska mast sadrži vitamine kao što su A, D, E i K, koji igraju važnu ulogu u imunitetu organizma, a također su važni za kožu, kosti i vid.

Situacija s utjecajem masti na srce, krvne žile i krv je dvosmislena.

Fotografija: © Belnovosti

S jedne strane, kalij, magnezij i željezo prisutni u proizvodu pomažu u održavanju normalnog funkcioniranja kardiovaskularnog sustava, kao i normalnog metabolizma.

S druge strane, svinjska mast može povećati razinu kolesterola u krvi, što je jako loše za osobe s problemima kardiovaskularnog sustava.

Svinjska mast je također štetna za one koji pate od bolesti gušterače, jer je proizvod teško probavljiv.

Između ostalog, svinjska mast može uzrokovati stvaranje žučnih kamenaca.

Stoga liječnik preporučuje da čak i zdravi ljudi jedu ovaj proizvod ne više od 2 puta tjedno, 15-20 grama.

Exit mobile version