Mnogi ljudi vole trešnje. Nije samo ukusno i slatko, već je i dobro za zdravlje.
Istina, kao i svugdje drugdje u našim životima, i ovdje postoje ograničenja, od kojih je glavno ne pretjerivati s bobicama, inače može doći do posljedica.
Kako ne biste pretjerali, morate zapamtiti: norma trešanja za zdravu odraslu osobu koja ne pati od dijabetesa i gastritisa je 200 grama.
Za gastritis je dopušteno samo nekoliko bobica, a nutricionisti upozoravaju: takve osobe ni u kojem slučaju ne smiju kombinirati bobice s kiselim ili polukiselim jelima.
To se odnosi na ostalo bobičasto i voće, uključujući grožđe, trešnje, maline, šljive, jabuke i agrume.
Stručnjaci ne preporučuju jesti višnje s mahunarkama, niti nakon ručka u obliku juhe od graška ili graha.
Ako nakon ovih jela ne možete odoljeti i pojesti višnje, riskirate nadutost i pojačano stvaranje plinova u crijevima.
U principu, nutricionisti ne preporučuju trešnje jesti odmah nakon glavnog obroka. Preporuča se pričekati pola sata.
Ranije smo vam rekli zašto jagode treba jesti s vrhnjem.