Zeleni čaj je zdravo piće.
Njegova uporaba pomaže ubrzati metabolizam, što znači riješiti se suvišnih kilograma.
Osim toga, napitak poboljšava rad mozga i srca, usporava proces starenja i smanjuje rizik od razvoja raka.
Ali postoji situacija u kojoj zeleni čaj prestaje biti koristan. I to nije sve. Pod određenim uvjetima pretvara se u vrlo opasno piće.
Ako osoba pije zeleni čaj u krivo vrijeme, ništa dobro neće završiti.
O kakvoj situaciji govorimo?
Zeleni čaj se nikada ne smije piti nakon što se ohladi.
Napitak treba piti vruć (ili barem malo topao).
Zamislimo situaciju: skuhali ste zeleni čaj, ali iznenada morate biti ometeni na duže vrijeme. Zatim ste se vratili u kuhinju i shvatili da se tekućina odavno ohladila.
Što učiniti u takvoj situaciji? Odgovor je jednostavan: izlijte čaj. Ni u kojem slučaju ga ne smijete piti. Pokušati ga zagrijati je isto.
Zašto ne možete piti hladan zeleni čaj?
Uz takvo piće dolazi do opasnog procesa: na površini tekućine pojavljuje se film koji se sastoji od štetnih komponenti.
Moguće je da se u piću pojave opasni mikroorganizmi.
Ranije smo vam rekli što se događa ako vrećicu čaja skuhate dva puta.