Smatra se da upravo prehrambene navike uništavaju ljudsko zdravlje. S jedne strane, to su štetne namirnice.
Ali s druge strane, to su loše navike, poput pušenja nakon jela i pijenja alkohola.
Nutricionistica Lyudmila Mikityuk u razgovoru za NEWS.ru ispričala je koja hrana i navike uništavaju zdravlje želuca.
Pušenje
Specijalist savjetuje da prestanete pušiti nakon jela. Ova navika doprinosi razvoju gastritisa i čira.
Činjenica je da zajedno s udahnutim dimom u želudac ulaze štetne tvari koje stvaraju povoljne uvjete za razvoj bolesti.
Alkohol
Konzumacija alkohola usko je povezana s povećanjem gladi, što znači prejedanje, što također ne pogoduje probavi.
Masna hrana
Duboko obrađeno meso, kao i kobasice, sadrže kancerogene i druge štetne tvari koje ometaju apsorpciju hrane.
Šećer
Morate smanjiti unos šećera. Potiče rast patogene mikroflore, što remeti procese probave.
Brašno
Pecivo i proizvodi od brašna hrana su za gljivičnu mikrofloru.
Zbog toga se metabolizam usporava, a osoba se suočava s potrebom da stalno konzumira brašno, jer uzročnici bolesti zahtijevaju nove izvore energije.