Zagreba Lajfhaki

Ovih 5 povrća zdravije je nakon kuhanja nego sirovo: pokazalo se da će ovo biti otkriće za mnoge

Suprotno uvriježenom mišljenju, ne gubi sva biljna hrana svoja korisna svojstva nakon toplinske obrade.

Govorimo o proizvodima koji imaju koristi od toplinske obrade.

Koji su proizvodi korisniji u gotovom obliku?

Prvo, rajčice. Nakon toplinske obrade sadrže više antioksidansa, koji jačaju imunološki sustav i normaliziraju krvni tlak.

Drugo, gljive. Toplinska obrada u gljivama uništava otrovnu tvar agaritin i povećava količinu antioksidansa i kalija.

Fotografija: © Belnovosti

Treće, mrkva. Kada su pripremljene, sadrže više vitamina A. Da biste dobili maksimalnu korist, mrkve treba konzumirati s mastima (maslac, orasi, riba).

Četvrto, bundeva. Toplinska obrada povećava sadržaj vitamina A i E, minerala i antioksidansa u bundevi.

Peto, šparoge. Gotove šparoge imaju veći sadržaj vitamina E i B9.

Ranije smo vam rekli koje je namirnice štetno jesti sa svježim sirom.

Exit mobile version