Suprotno uvriježenom mišljenju, ne gubi sva biljna hrana svoja korisna svojstva nakon toplinske obrade.
Govorimo o proizvodima koji imaju koristi od toplinske obrade.
Koji su proizvodi korisniji u gotovom obliku?
Prvo, rajčice. Nakon toplinske obrade sadrže više antioksidansa, koji jačaju imunološki sustav i normaliziraju krvni tlak.
Drugo, gljive. Toplinska obrada u gljivama uništava otrovnu tvar agaritin i povećava količinu antioksidansa i kalija.
Treće, mrkva. Kada su pripremljene, sadrže više vitamina A. Da biste dobili maksimalnu korist, mrkve treba konzumirati s mastima (maslac, orasi, riba).
Četvrto, bundeva. Toplinska obrada povećava sadržaj vitamina A i E, minerala i antioksidansa u bundevi.
Peto, šparoge. Gotove šparoge imaju veći sadržaj vitamina E i B9.
Ranije smo vam rekli koje je namirnice štetno jesti sa svježim sirom.