Zagreba Lajfhaki

Ovo se jelo ne smije jesti za doručak: izbjegavajte tešku hranu

Doručak je vrijeme kada tijelo nadoknađuje hranjive tvari koje će mu trebati tijekom dana.

Važno je razumjeti da je ujutro bolje jesti hranjivu, ali laganu hranu kako ne biste preopteretili crijeva.

Iz tog razloga morat ćete se odreći jednog od najomiljenijih jela popularnih u Bjelorusiji – sendviča s kobasicom.

Nažalost, nutricionisti ne preporučuju jesti ovo jelo, jer kobasice spadaju u kategoriju teške hrane.

Fotografija: © Belnovosti

Kako doručkovati

Tijekom sna tijelo troši resurse koje je nakupilo tijekom dana, a ujutro treba obnoviti te rezerve.

Proizvodi koji sadrže šećer i kvasac, poput kruha od bijelog brašna, nisu prikladni za ovu ulogu. A kobasica općenito sadrži puno bojila i konzervansa. Kava se također ne preporučuje.

Bolje je pripremiti žitarice, omlete i salatu s pilećim prsima. Obični bijeli kruh bolje je zamijeniti kruhom od cjelovitih žitarica.

Exit mobile version