Zagreba Lajfhaki

“Poboljšajte probavu i usporite proces starenja”: imenovano je najzdravije jesensko povrće

Svatko od djetinjstva zna da je povrće zdrava hrana koja mora biti uključena u prehranu. Prednost uvijek treba dati sezonskim proizvodima.

Smatra se da su bogatije vitaminima i da su posebno korisne.

Ali koje voće trebate jesti u jesen?

Nutricionistica Elena Tikhomirova proglasila je Izvestiju tri najzdravija jesenska povrća.

Fotografija: © Belnovosti

Prije svega, liječnik je govorio o prednostima bundeve.

Bogat je vitaminom A, poboljšava vid i imunitet, a pozitivno djeluje i na gastrointestinalni trakt. Povrće je savršeno za prehranu onih koji su na dijeti. Činjenica je da 100 grama takvog proizvoda sadrži samo 22 kalorije.

Osim toga, liječnik je rekao da kupus treba uvrstiti u jelovnik u jesen.

Bijeli kupus je bogat vitaminom C, kao i drugim korisnim sastojcima koji smanjuju rizik od raka dojke kod žena.

Treće važno jesensko povrće je cikla. Korjenasto povrće pomaže u borbi protiv zatvora, stresa, a ovo povrće svakako treba uvrstiti u prehranu kako bi usporili proces starenja.

Exit mobile version