Zagreba Lajfhaki

“Pomoći vam da ostanete zdravi i ojačati imunitet”: nutricionistica je nabrojala 8 namirnica koje bi trebale biti u vašoj prehrani

Pravilna prehrana pomaže poboljšati dobrobit i smanjiti rizik od razvoja opasnih bolesti.

No, na koje proizvode je važno obratiti više pažnje?

Znanstvenik Svrajit Sarkar ispričao je za The Conversation o tome što bi trebalo biti u prehrani.

Nabrojao je osam proizvoda koje svakako treba uvrstiti na jelovnik.

Fotografija: Pixabay

Specijalist je istaknuo dobrobiti špinata, kupusa, rikule, kelja i potočarke, kao i blitve. Osim toga, preporučio je jesti bok choy i zelenu salatu.

Bolje ih je jesti sirove, sve te proizvode možete dodati juhama, smoothiejima ili salatama.

Kao što je Sarkar primijetio, sve su te namirnice bogate vitaminima. Ovo također ima pozitivan učinak na imunološki sustav.

Ali to nisu sve prednosti. Treba imati na umu da sadrže antioksidanse koji mogu smanjiti rizike od mnogih bolesti, na primjer, nekih vrsta onkoloških i srčanih bolesti, dijabetesa, pa čak i Alzheimerove bolesti.

Osim toga, dodavanje ovih proizvoda pomoći će vam da održite svoju figuru.

Exit mobile version