Zagreba Lajfhaki

Proglašen najštetnijim načinom kuhanja jaja

Svi znaju da su jaja zdrav proizvod koji treba uključiti u prehranu. Dopušteno je jesti najviše šest jaja tjedno.

Liječnici napominju da je ovo dobar dodatak drugim oblicima proteina koji su prisutni u redovnom jelovniku.

Ali vrijedi naglasiti da se korisni elementi mogu dobiti samo ako su jaja pravilno kuhana.

Najbolje ih je nježno obrađivati, a ne dodavati masnu hranu.

Fotografija: © Belnovosti

To je izjavila nutricionistica Aleksandra Razarenova u intervjuu za radio Sputnik.

Napomenula je da jaja možete kuhati meko kuhana, poširana ili poširana.

Poželjno je izbjegavati prženje u ulju.

Ako želite kuhati kajganu, onda to trebate raditi na laganoj vatri i bez ulja.

Ne možete koristiti puno soli i začina. Žumanjak treba zagrijati, ali zadržati tekuću konzistenciju.

Prethodno smo pisali o tome kako pravilno kuhati svježa jaja.

Exit mobile version