Zagreba Lajfhaki

Proglašeni najzdraviji umaci: komentar nutricionista

Vrlo jednostavno možete poboljšati okus nekog jela, otvoriti ga ili učiniti originalnijim i zanimljivijim.

Obično je dovoljno samo dodati umak. Ali koji se umak sa sigurnošću može nazvati najzdravijim?

O tome je u intervjuu za radio Sputnik detaljnije govorila nutricionistica Margarita Arzumanyan.

Napomenula je da je najzdraviji umak uvijek pripremljen kod kuće.

Fotografija: Pixabay

Kupovni proizvodi obično sadrže mnogo štetnih dodataka koji negativno utječu na vaše zdravlje.

Liječnik je skrenuo pozornost na majonezu.

Napomenula je da industrijski proizvod uvijek sadrži puno soli i prehrambenih aditiva, ali prirodna majoneza, koja se priprema u vlastitoj kuhinji, obično sadrži samo senf, biljno ulje, žumanjak i sok od limuna.

Po želji možete dodati malo šećera i soli.

Arzumanyan je govorio i o kečapu koji se također smatra jednim od najpopularnijih umaka.

Liječnik je primijetio da će kupljeni proizvod sadržavati višak soli, škroba i štetnih aditiva u hrani.

Stoga je puno bolje sami pripremiti dodatak rajčici. Da biste ga pripremili, samo trebate uzeti rajčice, začine, maslinovo ulje – i to je to.

Prethodno smo vam rekli kako napraviti ukusan domaći kečap.

Exit mobile version