Vrlo jednostavno možete poboljšati okus nekog jela, otvoriti ga ili učiniti originalnijim i zanimljivijim.
Obično je dovoljno samo dodati umak. Ali koji se umak sa sigurnošću može nazvati najzdravijim?
O tome je u intervjuu za radio Sputnik detaljnije govorila nutricionistica Margarita Arzumanyan.
Napomenula je da je najzdraviji umak uvijek pripremljen kod kuće.
Kupovni proizvodi obično sadrže mnogo štetnih dodataka koji negativno utječu na vaše zdravlje.
Liječnik je skrenuo pozornost na majonezu.
Napomenula je da industrijski proizvod uvijek sadrži puno soli i prehrambenih aditiva, ali prirodna majoneza, koja se priprema u vlastitoj kuhinji, obično sadrži samo senf, biljno ulje, žumanjak i sok od limuna.
Po želji možete dodati malo šećera i soli.
Arzumanyan je govorio i o kečapu koji se također smatra jednim od najpopularnijih umaka.
Liječnik je primijetio da će kupljeni proizvod sadržavati višak soli, škroba i štetnih aditiva u hrani.
Stoga je puno bolje sami pripremiti dodatak rajčici. Da biste ga pripremili, samo trebate uzeti rajčice, začine, maslinovo ulje – i to je to.
Prethodno smo vam rekli kako napraviti ukusan domaći kečap.