Trebali biste pokušati učiniti svečani stol ne samo zanimljivim i raznolikim, već i korisnim.
Terapeutkinja Olga Alexandrova rekla je novinarima aif.ru koje se jelo smatra zdravijim i savršeno nadopunjuje novogodišnji jelovnik.
Prema riječima stručnjaka, govorimo o klasičnom vinaigretu.
Jelo se može nazvati svakodnevnim, ali često nadopunjuje stolove tijekom gozbi.
Liječnik je objasnio da je vinaigrette uravnotežena i niskokalorična salata, koja sadrži puno vitamina i vlakana.
Dodala je kako se uobičajeno jelo može učiniti još boljim ako biljno ulje u salati zamijenite maslinovim.
Kako je objasnila nutricionistica Anastasia Efimova u razgovoru s predstavnicima izdanja, hladno prešano ulje poboljšava rad srca i krvnih žila, ima dobar učinak na metabolizam, a također smanjuje rizik od žučnih kamenaca.
Ranije smo vam rekli kako napraviti Olivier zdravije jelo.