Umjesto da u apoteci kupujete vitamine za srce i mozak, a uz to razmišljate kako smanjiti razinu lošeg kolesterola, bilo bi bolje da u svoju prehranu uvrstite vrlo zdravo povrće.
Ova i druga korisna svojstva kombinira obična cvjetača, koja raste u svakom vrtu.
Prednosti cvjetače
Uobičajeno povrće za vrtlare, sadrži vitamine potrebne za očuvanje zdravlja, uključujući C i K.
Ne samo da jača imunološki sustav, već i poboljšava stanje kože i zgrušavanje krvi.
Povrće također sadrži folnu kiselinu, kalij, vlakna i antioksidanse.
Sve to čini kupus korisnim u borbi protiv razvoja kroničnih i teško izlječivih bolesti, uključujući onkologiju, bolesti srca i krvnih žila.
Tko ima koristi od jedenja cvjetače?
1. Povrće pomaže u smanjenju razine lošeg kolesterola, održava zdravlje krvožilnog sustava i smanjuje rizik od ateroskleroze.
2. Kod niskokalorične dijete u pomoć ponovno priskače cvjetača. Sadrži puno vode i vlakana, što pomaže u kontroli težine i izbjegavanju osjećaja gladi.
3. Kupus sadrži kolin koji poboljšava pamćenje i smanjuje rizik od kognitivnih poremećaja.
U isto vrijeme, jedenje kupusa potiče proizvodnju kolagena, što ima pozitivan učinak na stanje kože.