Stanje kardiovaskularnog sustava uvelike ovisi o proizvodima koje osoba izabere.
Nutricionist Mikhail Ginzburg otkrio nam je što trebate jesti kako biste smanjili rizik od srčanog udara i drugih ozbiljnih zdravstvenih problema.
Napomenuo je da je u jelovnik potrebno uključiti šest grupa namirnica, piše Večernja Moskva.
Prije svega, stručnjak je preporučio dodavanje ribe u prehranu.
Ginzburg je preporučio davanje prednosti morskim i masnim sortama.
Osim toga, vrijedi uključiti mahunarke i maslinovo ulje u svoj uobičajeni jelovnik. Tijekom kuhanja možete koristiti različite začine (kurkuma, papar i dr.).
Također, ne smijemo zaboraviti na fermentirane mliječne napitke, na primjer, kefir, fermentirano pečeno mlijeko itd. Preporučljivo je jesti dva proizvoda iz ove kategorije svaki dan.
Ginsburg je istaknuo važnost povrća i bobičastog voća. Potonji su zasićeni tvarima koje sprječavaju razvoj ateroskleroze.