Nema potrebe nikome dokazivati dobrobiti suhog voća. Stoga se često predlaže da ih se uključi u prehranu tijekom borbe s viškom kilograma ili na dijeti.
No znači li to da sušeno voće može zamijeniti svježe voće?
Stručnjaci kažu što je zdravije jesti na dijeti – svježe ili sušeno voće?
Popularna zabluda
Zapravo, sušeno voće nije najzdravija alternativa svježim jabukama ili kruškama. Ova dijeta čak može uzrokovati debljanje.
Kao rezultat sušenja, vlaga u voću postaje manja, ali se broj kalorija održava.
Stoga, pokušavajući zadovoljiti glad suhim voćem, osoba ih jede više.
Vjeruje se da se rizik od debljanja povećava konzumiranjem suhih datulja. U 24 grama ima oko 67 kalorija.
Isti broj kalorija dolazi iz svakih 28 grama suhih šljiva ili suhih marelica.
Svježe voće
Svježe voće ima manje kalorija, ali je hranjivije.
Istodobno sadrže više vitamina i hranjivih tvari, kao i vlakana, što vam omogućuje da dugo zadržite osjećaj sitosti.
Ranije smo vam rekli kako pojednostaviti proces mršavljenja.