Što je ukusnije: losos ili pastrva – razlika je

I losos i pastrva pripadaju obitelji lososa i vrijedan su izvor proteina, omega-3 kiselina, vitamina i minerala.

Obje ribe imaju nježan okus i puterastu teksturu.

Međutim, ako usporedite njihov okus, valja napomenuti da losos sadrži više masnoće, koja je ravnomjerno raspoređena po trupu, što svaki komad čini sočnim.

Kod pastrve se mast nakuplja na trbuhu, zbog čega trup mjestimice može biti suh.

Kuhari preporučuju kuhanje pastrve uz minimalnu termičku obradu – prepečete li jelo od ove ribe na vatri, velika je vjerojatnost da ćete ga isušiti i uništiti.

Riba
Fotografija: © Belnovosti

Obje ribe su odlične za pečenje i pripremu juha.

Kuhani na pari doslovno se tope u ustima.

Okus ove ribe odlično se slaže sa začinskim biljem: koprom, komoračem, estragonom, peršinom, kaduljom, bosiljkom, lovorom, majčinom dušicom, ružmarinom i mljevenim korijanderom, kao i s raznim umacima i prilozima, a u kulinarstvu se lako mogu zamijeniti. Recepti.

Glavna stvar je odabrati kvalitetnu ribu.

Prethodno smo govorili o hrani koja uzrokuje aritmiju.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki