Zagreba Lajfhaki

Što ne jesti i piti po vrućem vremenu: štetna i opasna hrana

Za vrućeg vremena hrana se brže kvari, ali i jestiva hrana može biti štetna za zdravlje. Ne radi se samo o kvarljivoj robi ili alkoholu.

Doznajmo koja se hrana smatra nepoželjnom za konzumaciju po vrućem vremenu.

Kvarljiva hrana

To uključuje mliječne proizvode, deserte s vrhnjem i kokošja jaja.

Brzo se kvare, pa ni s ovim sastojcima ne biste trebali kuhati ništa u rezervi.

Također morate biti oprezni s konzerviranom hranom.

Fotografija: © Belnovosti

Proizvodi za zagrijavanje

Stručnjaci savjetuju izbjegavanje ljutih začina, ljekovitog bilja i meda.

Poteškoće mogu nastati kada jedete žitarice i mahunarke po vrućem vremenu, čije će se probavljanje dugo trajati.

Slična situacija događa se i kod jedenja mrkve, bundeve, patlidžana i oraha.

Orašasti plodovi su masni i masni, pa se stoga smatraju teško probavljivim.

Također morate biti oprezni s masnim mesom; bolje je kuhati pileći file.

Pritom zaboravimo na čips i druge grickalice koje sadrže sol.

Što se pića tiče, treba biti oprezan s kavom, alkoholom i slatkim gaziranim sokovima.

Ranije smo vam rekli kako funkcionira kupus dijeta.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version