Za vrućeg vremena hrana se brže kvari, ali i jestiva hrana može biti štetna za zdravlje. Ne radi se samo o kvarljivoj robi ili alkoholu.
Doznajmo koja se hrana smatra nepoželjnom za konzumaciju po vrućem vremenu.
Kvarljiva hrana
To uključuje mliječne proizvode, deserte s vrhnjem i kokošja jaja.
Brzo se kvare, pa ni s ovim sastojcima ne biste trebali kuhati ništa u rezervi.
Također morate biti oprezni s konzerviranom hranom.
Proizvodi za zagrijavanje
Stručnjaci savjetuju izbjegavanje ljutih začina, ljekovitog bilja i meda.
Poteškoće mogu nastati kada jedete žitarice i mahunarke po vrućem vremenu, čije će se probavljanje dugo trajati.
Slična situacija događa se i kod jedenja mrkve, bundeve, patlidžana i oraha.
Orašasti plodovi su masni i masni, pa se stoga smatraju teško probavljivim.
Također morate biti oprezni s masnim mesom; bolje je kuhati pileći file.
Pritom zaboravimo na čips i druge grickalice koje sadrže sol.
Što se pića tiče, treba biti oprezan s kavom, alkoholom i slatkim gaziranim sokovima.
Ranije smo vam rekli kako funkcionira kupus dijeta.