Zagreba Lajfhaki

Što se događa ako podgrijete juhu: pokazalo se da mnogi nemaju pojma

Podgrijana juha ne samo da gubi svoj izgled, već postaje i opasna za zdravlje, upozoravaju stručnjaci.

Mi vam kažemo kako pravilno čuvati i podgrijati juhu.

Kako pravilno podgrijati juhu

Prvo, možete pripremiti samo juhe sa začinima (boršč, juha od kupusa, rassolnik) za buduću upotrebu.

Pire juhe i juhe od tjestenine najbolje je pripremiti za jedan obrok.

Fotografija: © Belnovosti

Ako to nije moguće, nakon kuhanja juhu je potrebno brzo ohladiti (npr. lonac s juhom staviti u veću posudu napunjenu hladnom vodom) i staviti u hladnjak.

Stručnjaci preporučuju da juhu ne ostavljate na štednjaku dok se potpuno ne ohladi. Topla mesna juha izvrsno je tlo za razmnožavanje bakterija.

Zagrijte juhu u obrocima, ulijevajući je u manju posudu za umake. Podgrijavanje juhe u velikom loncu brže će se pokvariti.

Ranije smo vam rekli zbog kojih se navika ljudi debljaju nakon 30.

Exit mobile version