Znate li koja je razlika između svježeg sira i običnog jogurta? Osim okusa i teksture, dvije se vrste fermentiranih mliječnih proizvoda razlikuju.
Dok je skuta rezultat zgrušavanja mlijeka, prirodni jogurt nastaje dodavanjem probiotika tijekom fermentacije, poznatih i kao živi laktobacili. Oba su izvrsni dodaci doručku ili popodnevnim užinama i pomažu da obroci budu zasitniji i hranjiviji!
Kako biste bolje razumjeli razliku između ovih proizvoda i upoznali se s prednostima prirodnog jogurta i svježeg sira, slijedite upute:
Svježi sir ima kiselkastiji okus i može se koristiti i u slatkim i u slanim receptima.
Svježi sir je uglavnom poznat po svom kiselkastom okusu i konzistenciji usirenog mlijeka koje nastaje fermentacijom mlijeka. Proces funkcionira na sljedeći način: da bi se mlijeko zgrušalo, dodaju mu se brojne “dobre bakterije” koje djeluju tijekom fermentacije.
Tako svježi sir poprima konzistenciju poput želea i sadrži manje kalorija od prirodnog jogurta.
Proizvod se može koristiti za poboljšanje svakodnevnih recepata, uključujući slatke opcije kao što su kremšnite, kao i umake za svježu tjesteninu i okruglice te punjena jela koja su dio slanih jela.
Svježi sir uravnotežuje crijevnu floru i dobra je alternativa kod intolerancije na laktozu.
Jedna od najvećih prednosti svježeg sira je njegova upotreba u balansiranju vaše crijevne flore!
Baš poput prirodnog jogurta, pomaže probavnom procesu da lakše apsorbira unesene hranjive tvari.
Osim toga, koagulacija mlijeka uzrokuje da gruš pretvori svoj šećer (laktozu) u mliječnu kiselinu, što konzumaciju čini ukusnijom za one koji ne mogu progutati tvar.
Prirodni jogurt je kremastiji od svježeg sira i može se konzumirati na razne načine.
Kremast i lagan, obični jogurt odličan je za pripremu frapea, frapea i slastica, poput sirupa za zdrave kolače, torte i voćne salate.
Kao i svaki drugi mliječni derivat, proizvod se ističe kao dobar izvor kalcija koji pomaže u jačanju kostiju i cjelokupnom funkcioniranju organizma.
Prednosti običnog jogurta nadilaze kalcij.
Osim toga, prirodni jogurt također potiče ravnotežu flore i bogat je fosforom, kalijem i magnezijem.
Proizvod sa živim laktobacilima (probioticima) ipak sadrži velike količine vitamina B, kao što su B1, B2, B3, B6, B9 i B12, te proteina.