Kokošja jaja su osnova mnogih jela koja se često pripremaju za doručak.
Ovo jelo nije samo ukusno, već je i zdravo i vrlo zadovoljavajuće.
Ali, kako se pokazalo, ne mogu svi jesti jaja ujutro.
Redovito jedenje kokošjih jaja za doručak može dovesti do negativnih posljedica.
Prije svega, hipertoničari bi trebali izbjegavati ovaj proizvod ujutro.
O tome je detaljnije govorio kirurg Alexander Umnov, piše NEWS.ru.
Napomenuo je da bi takav doručak bio štetan za pacijente s aterosklerotskom bolešću.
To je zbog činjenice da kolesterol u jajima povećava rizik od razvoja srčanih i krvožilnih bolesti.
Umnov je u intervjuu naglasio da je i nepravilna priprema jaja iznimno opasna.
Na primjer, ako je proizvod loše pripremljen, postoji mogućnost infekcije salmonelozom.
Osim toga, treba uzeti u obzir da se rizik od raka povećava kada se za prženje koristi nekvalitetno ulje, a jelo se poslužuje s masnim i slanim dodacima.
Ranije su liječnici nazvali najštetniji način kuhanja jaja.