Zagreba Lajfhaki

Tko i zašto ne smije jesti tvrdi sir: nutricionistica upozorava na rizike

Tvrdi sir je proizvod koji mnogi kupuju.

Ipak, izvrstan je dodatak raznim jelima: tjestenini, omletu, klasičnim predjelima. Ali ne znaju svi da sir može uzrokovati probleme s krvnim tlakom ili glavobolju.

Nutricionistica Elena Solomatina govorila je detaljnije o tome tko i zašto ne bi trebao jesti takav proizvod u razgovoru s predstavnicima publikacije Moskva 24.

Objasnila je da sastav ne sadrži samo proteine ​​ili kalcij, već i tiramin, koji izaziva zdravstvene probleme.

Fotografija: © Belnovosti

Ako je osoba osjetljiva na ovu komponentu, postoji opasnost od glavobolje ili mučnine.

Liječnik je preporučio osobama koje pate od hipertenzije ili zadržavanja tekućine u tijelu da izbjegavaju ovaj proizvod.

Sol u siru samo će pogoršati stanje.

Solomatina je preporučila odabir mekih ukiseljenih sireva.

Exit mobile version