Postoji preporuka da se svaki dan pojede jedna jabuka. Voće može nadoknaditi nedostatak hranjivih tvari i zaštititi od brojnih zdravstvenih problema.
Ali unatoč svim korisnim svojstvima, ne mogu svi jesti jabuke. Nekima mogu čak i naškoditi.
“Living Kuban” govori o tome kome jabuke mogu naštetiti s osvrtom na nutricionisticu Galinu Kazantsevu.
Tko se treba odreći jabuka?
Prvo, ako ste alergični.
Drugo, u prisutnosti gastrointestinalnih bolesti (gastritis, kolitis, peptički ulkus, kolecistitis) i njihovih egzacerbacija.
Treće, ako imate visoku razinu glukoze ili dijabetes, ne biste trebali jesti zelene jabuke. Preporuča se odabrati crvene i žute sorte.
Četvrto, morate zapamtiti da kiselina sadržana u jabukama iritira želučanu sluznicu. Ali u ovom slučaju, jabuke se mogu peći; one će biti manje štetne za probavni sustav.
Koliko jabuka je tamo
Nutricionistica savjetuje da jedete dvije do tri jabuke dnevno, najbolje s korom.
Koje jabuke mogu biti opasne?
Prisutnost udubljenja i pukotina na jabukama može značiti da se infekcije i gljivice razvijaju u pulpi voća.
U tom slučaju u jabuci se može nakupiti opasni toksin patulin, što uzrokuje trovanje. Čuva se i nakon obrade.