Tko ne bi trebao jesti jabuke: nutricionist objašnjava zašto

Postoji preporuka da se svaki dan pojede jedna jabuka. Voće može nadoknaditi nedostatak hranjivih tvari i zaštititi od brojnih zdravstvenih problema.

Ali unatoč svim korisnim svojstvima, ne mogu svi jesti jabuke. Nekima mogu čak i naškoditi.

“Living Kuban” govori o tome kome jabuke mogu naštetiti s osvrtom na nutricionisticu Galinu Kazantsevu.

Tko se treba odreći jabuka?

Prvo, ako ste alergični.

Drugo, u prisutnosti gastrointestinalnih bolesti (gastritis, kolitis, peptički ulkus, kolecistitis) i njihovih egzacerbacija.

Jabuke
Fotografija: © Belnovosti

Treće, ako imate visoku razinu glukoze ili dijabetes, ne biste trebali jesti zelene jabuke. Preporuča se odabrati crvene i žute sorte.

Četvrto, morate zapamtiti da kiselina sadržana u jabukama iritira želučanu sluznicu. Ali u ovom slučaju, jabuke se mogu peći; one će biti manje štetne za probavni sustav.

Koliko jabuka je tamo

Nutricionistica savjetuje da jedete dvije do tri jabuke dnevno, najbolje s korom.

Koje jabuke mogu biti opasne?

Prisutnost udubljenja i pukotina na jabukama može značiti da se infekcije i gljivice razvijaju u pulpi voća.

U tom slučaju u jabuci se može nakupiti opasni toksin patulin, što uzrokuje trovanje. Čuva se i nakon obrade.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki