Vrijeme je kuhanog kukuruza – mladog, sočnog i slatkog. Ali ne mogu se svi radovati ovom događaju.
Za neke zdrav i ukusan kuhani kukuruz može biti štetan.
Prema Care Hospitals i Manhattan Gastroenterology, kuhani kukuruz treba izbjegavati ako imate gastritis.
Prednosti kukuruza
Kuhani kukuruz normalizira šećer u krvi i dobar je za zdravlje srca i vid.
Šteta od kukuruza
O tome posebno trebaju razmišljati pacijenti s dijagnozom gastritisa.
Kuhani kukuruz, kao i drugi proizvodi na bazi kukuruza, može izazvati upalu, uznemirenost, nadutost i bol.
Ako dođe do komplikacija, ne može se isključiti krvarenje ili čir.
Koji je razlog
Prema studijama, šećeri sadržani u kukuruzu pojačavaju simptome gastritisa.
U crijevima neprobavljeni kukuruz može izazvati bol, grčeve i plinove.
Ranije smo vam rekli kako vam domaći kiseli krastavci mogu ugroziti život.