Zagreba Lajfhaki

Tko ne bi trebao jesti kuhani kukuruz: odgovor znanstvenika

Vrijeme je kuhanog kukuruza – mladog, sočnog i slatkog. Ali ne mogu se svi radovati ovom događaju.

Za neke zdrav i ukusan kuhani kukuruz može biti štetan.

Prema Care Hospitals i Manhattan Gastroenterology, kuhani kukuruz treba izbjegavati ako imate gastritis.

Prednosti kukuruza

Kuhani kukuruz normalizira šećer u krvi i dobar je za zdravlje srca i vid.

Šteta od kukuruza

O tome posebno trebaju razmišljati pacijenti s dijagnozom gastritisa.

Fotografija: © Belnovosti

Kuhani kukuruz, kao i drugi proizvodi na bazi kukuruza, može izazvati upalu, uznemirenost, nadutost i bol.

Ako dođe do komplikacija, ne može se isključiti krvarenje ili čir.

Koji je razlog

Prema studijama, šećeri sadržani u kukuruzu pojačavaju simptome gastritisa.

U crijevima neprobavljeni kukuruz može izazvati bol, grčeve i plinove.

Ranije smo vam rekli kako vam domaći kiseli krastavci mogu ugroziti život.

Exit mobile version