Tko ne bi trebao jesti želeirano meso: pogledajte svoje omiljeno jelo s druge strane

Hrana nije samo skup proizvoda s vitaminima i drugim tvarima korisnim za tijelo.

Mnogi proizvodi sadrže tvari koje nisu najpotrebnije, pa čak i štetne. Prisutnost raznih bolesti samo pogoršava problem. Primjer bi mogao biti čak i žele meso.

Zbog visokog sadržaja purina u sastojcima takvih jela kao što su žele od mesa, žele, aspik, zabranjeni su za giht. S ovom bolešću takva jela se ne preporučuju za konzumiranje”, rekla je nutricionistica Anzhelika Duval u intervjuu za Moskva 24.

Za giht, pankreatitis i bubrežne kamence, stručnjak savjetuje da se suzdrže od jela žele meso.

Popularno jelo među ljudima može pogoršati zdravlje u prisutnosti pankreatitisa.

Žele
Fotografija: © Belnovosti

U slučaju urolitijaze, purini sadržani u želeu izazivaju kristalizaciju – stvaranje kamenaca.

U nedostatku kontraindikacija, bolje je jesti želeirano meso s vrućim umacima, jer teška hrana (hren ili senf) doprinosi bržoj i boljoj probavi.

Ako je moguće, možete smanjiti sadržaj kalorija u jelu pripremajući ga od govedine ili ribe.

Usput, posljednja se opcija smatra najkorisnijom, jer se riblji kolagen apsorbira brže i bolje.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki